Jedan fini predlog za ukusni nedeljni rucak, da malo zacinimo stranice na kojoj su vecinom recepti za kolace i razne poslastice...a dok se sve kuva, ostaje vam sasvim dovoljno vremena da malo provirite i na omiljene food blogove!;)))
Sastojci: 600 g teleceg mesa, 2 vece glavice crnog luka, 1 sargarepa, 1/2 korena celera, 500 g sampinjona, so, biber, 1 kasicica gustina; po zelji: 10o g slanine (speka), 1 dl crnog vina
Priprema:
Telece meso iseci na lepe manje snicle, zaciniti po ukusu i kratko proprziti na ulju sa obe strane, izvaditi iz tiganja i odloziti na tanjir. Dodati povrce (luk, sargarepu i celer) iseckano na sitne kockice, proprziti na tom istom ulju, pa vratiti snicle, zaciniti, sipati malo vode koliko da sve prekrije i dinstati dok meso i povrce ne omeksaju, oko 40-tak minuta.
Sampinjone iseci na listice, dodati mesu i povrcu i sve zajedno dinstati jos 20-tak minuta. Pri kraju kuvanja, razmutiti kasicicu gustina u malo hladne vode, i zgusnuti umak od povrca i mesa. Posuti sitno seckanim persunovim liscem i posluziti uz kiselo vrhnje, pire krompir ili pirinac.
Napomena: za pikantniji ukus, povrce se moze proprziti zajedno sa kockicama slanine (oko 100 g), a na polovini kuvanja moze se dodati 1 dl crnog vina, sto ce mesu i umaku dati finu aromu... mmmm.:)) Bon appetit!
Draga mignonne,ovo je tako lep recept.Jaću se ipak odlučiti za ovu pikantniju varijanticu sa slaninicom i vinom:)
ОдговориИзбришиIzgleda divno:)
ОдговориИзбришиO da, miriši na probati, još kako! :)I ja se pridružujem ovoj slanina varijanti.
ОдговориИзбришиFantasticno, hvala za recept. Isprobacu ga za vikend :))
ОдговориИзбришиJako fino :)
ОдговориИзбришиsvaki dan sam ovdje,i sve mi odgovara...i pravim i pravicu....
ОдговориИзбриши;)))
ОдговориИзбришиDivan rucak !!!
ОдговориИзбриши