Sastojci: 500-600 g brasna, pola paketica kvasca,1 kasicica soli, 150 + 50 g sitno narendanog kackavalja (trapista, ementalera), 200 g margarina, 1 jaje, malo mleka
Priprema:
Razmutiti kavasac u malo toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna. Od brasna, nadoslog kvasca, 1 zumanceta, 150 g narendanog kackavalja i ostalih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti 1-2 sata u frizideru, a moze i duze.
Priprema:
Razmutiti kavasac u malo toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna. Od brasna, nadoslog kvasca, 1 zumanceta, 150 g narendanog kackavalja i ostalih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti 1-2 sata u frizideru, a moze i duze.
Razviti koru debljine 0,5 cm, premazati belancetom i posuti sitno narendanim kackavaljom (oko 50 g). Vecom casom vaditi pogacice, a manjom izvaditi sredinu tako da se dobije oblik vencica, a ujedno cemo imati i male pogacice. Redjati u podmazan pleh i peci na 200 C oko 20-tak minuta.