понедељак, 25. јун 2012.

Rusticni tart sa piletinom




Kako su ove tropske temperature obelezile celu proteklu nedelju i pocetak leta, cini mi se da nas cekaju tri vrlo duuuga i topla meseca:) Mozda bi ovaj recept vise prijao kad malo zahladi, s obzirom da treba ukljuciti i rernu, ali nama se toliko dopao juce za rucak da nisam htela cekati jesen da vam otkuckam, sem toga sve vrlo brzo bude gotovo.:) Za nadev mozete koristiti meso koje je preostalo od rucka ili iz supe, a u frizideru se uvek nadje nesto od povrca i malo sira... evo kako sve to mozete upotrebiti:

Sastojci (za 4 tarta): 600 g brasna, 25 g svezeg kvasca, 1 kasicica soli, 2 dl kisele pavlake, 1 dl vode, 0,75 dl ulja

Nadev: kuvano (ili dinstano) pilece meso, 1 crni luk, 1 paprika, 2-3 paradajza, 200 g svezeg belog sira + 100 g kackavalja (ili nekog drugog zutog sira), so, biber, persun, bosiljak

Priprema:

Razmutiti kvasac u 1 dl tople vode, dodati kasicicu secera i brasna, poklopiti i ostaviti na toplom da se aktivira. Izmesati brasno, so, dodati pripremljeni kvasac, ulje i kiselu pavlaku, pa zamesiti srednje meko testo, po potrebi dodati jos malo brasna. Ostaviti da testo odmara 20-tak minuta.

Dok se testo odmara, pripremiti nadev. Na malo ulja proprziti sitno seckani luk, dodati papriku iseckanu na kockice, a zatim i paradajz kome skinuli opnu. Sve zajedno dinastati 10-tak minuta dok povrce ne omeksa. Kuvanu piletinu (koristila sam belo meso, jedno krilce i pribatak:) iseci na manje kockice i dodati povrcu, dinstati jos par minuta. Zaciniti po zelji i dodati seckani persun i bosiljak.



Testo podeliti na 4 dela i oblikovati loptice. Svaku lopticu rastanjiti u krug, pa po obodu rasporediti kockice belog sira (ako je sir kremast, moze se cak tanko razmazati). Krajeve testa preklopiti prema unutra, ali tako da sredina ostane slobodna. Testo prebaciti u pleh, a nadev rasporediti na 4 mesta i staviti na sredinu svake pitice, odgore narendati kackavalj (ili neki drugi zuti sir) koji ce se fino rastopiti. 

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 25-30 minuta. Posluziti toplo, mada je fino i kad se ohladi jer testo ostane mekano, posebno je ukusan rub testa jer tu je "sakriven" sir... bon appetit!:)

17 коментара:

  1. Ajme meni, taman sam gladna :) A ovo izgleda tako prekrasno zapečeno

    ОдговориИзбриши
  2. Super, uživala bih u ovakvom ručku s malo salate :)))

    ОдговориИзбриши
  3. i ja sam taman gladna :DD za mene je ovo uvijek i više nego dobrodošlo, jako mi se sviđa

    ОдговориИзбриши
  4. Savršeno izgleda tart, mami i mirisom i okusom..kad znamo da ima odlične sastojke..!

    ОдговориИзбриши
  5. Lana i ja se premišljam koje recepte da ostavim na jesen jer ja redovno palim rernu, tj. gledam u vremensku rognozu i planiram kada ću je upaliti. Sad sa klimom mnogo je lakše nego ranije pa i ovaj tart može da se spremi.Mnogo ti je sladak.

    ОдговориИзбриши
  6. Prekrasan je. I meni bi ovo bio odlican rucak sa zelenom salatom :)

    ОдговориИзбриши
  7. Odlično izgleda, sve sastojci koje volim (osim piletine, ali to se da zamijeniti). I nije loše kada samo ubaciš u pećnicu, mislim da je puno gore nešto pržiti ili bilo što raditi na štednjaku.

    ОдговориИзбриши
  8. Da znaš da merkam rustični tart već neko vreme i nikako da ga napravim. Ovo testo mi se veoma dopada, pretpostavljam da je zbog pavlake izuzetno mekano. Sad više nemam izgovor - precizan recept je preda mnom i samo da zasučem rukave.

    ОдговориИзбриши
  9. Kako ti meni uvijek pogodiš žicu. Jel ima kakav pošta express koji dostavlja hranu na daljinu, pa da ti to meni pošalješ? :)) uhhhhhhh ....... :D

    ОдговориИзбриши
  10. Slaba sam na ovu vrstu jela..meni odgovara u svakom pogledu !!!!!!

    ОдговориИзбриши
  11. Jako mi se sviđa Lanice,jelo definitivno po mom ukusu.Biti će isprobano..lijep ti pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  12. Odlicno izgleda. S'obzirom da je ovde vec danima hladno i kisovito vreme, ovaj tart bi mi bas prijao:)

    ОдговориИзбриши
  13. divno, obozavam tartice. Ja sam sada gladna. Da nje neki ostao za mene? :)

    ОдговориИзбриши
  14. Bez obzira na vrućinu ovo bi mi jako prijalo i za nešto ovakvo mi ne bi bilo teško uključiti pećnicu. Odlično Lana !

    ОдговориИзбриши