tag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post4810409205682683439..comments2024-01-04T19:44:28.117+01:00Comments on La cuisine creative: Pekmez od bundevemignonnehttp://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-83540437888450853202015-01-23T20:28:14.179+01:002015-01-23T20:28:14.179+01:00Isto sam ga radila, još sam ubacila i suhe marelic...Isto sam ga radila, još sam ubacila i suhe marelice. Oduševljena sam. Sebi sam ostavila samo jednu teglicu, a ostalo poklonila.prekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-47104076765667992642015-01-21T21:24:47.690+01:002015-01-21T21:24:47.690+01:00Аутор је уклонио коментар.jakobinarinahttps://www.blogger.com/profile/04866275785509780732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-16970125467963311902015-01-20T23:10:41.643+01:002015-01-20T23:10:41.643+01:00Eto, taman onda za probu, vrlo je jednostavno i uk...Eto, taman onda za probu, vrlo je jednostavno i ukusno.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-50472613800254418442015-01-20T20:03:59.802+01:002015-01-20T20:03:59.802+01:00Viđala sam i pre recepte za ovaj pekmez (možda ne ...Viđala sam i pre recepte za ovaj pekmez (možda ne iste), ali još ga nisam pravila... Ne znam ni sama zašto... A bundeve uvek imamo. Moraću jednom probati... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-60592015076091716182015-01-19T22:44:01.071+01:002015-01-19T22:44:01.071+01:00Nalence, da ti teleportiram nekako teglicu?:)))) c...Nalence, da ti teleportiram nekako teglicu?:)))) cmook...mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-31578125576193502942015-01-19T22:43:11.018+01:002015-01-19T22:43:11.018+01:00Meni je pekmez od bundeve potpuno nesto novo, nisa...Meni je pekmez od bundeve potpuno nesto novo, nisam ga ranije pravila, ali mislim da cu od sada cesce.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-80560022971988392242015-01-19T22:42:16.044+01:002015-01-19T22:42:16.044+01:00:)) Da, zimi je najelpse grejanje uz rernu, hihihi...:)) Da, zimi je najelpse grejanje uz rernu, hihihi... bundeva je dusu dala za kombinovanje.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-74355678502732890952015-01-19T22:40:38.014+01:002015-01-19T22:40:38.014+01:00Da, nesto slicno marmeladi ili dzemu, razlike je u...Da, nesto slicno marmeladi ili dzemu, razlike je u nijansama... nisam ni ja nesto puno koristila bundevu do pre par godina, najcesce kao fil u pitama, ali ima toliko puno divnih receptica, corbica od bundeve je isto odlicna.:)<br />Pekmez se moze cuvati godinu dana (i vise) u dobro zatvorenoj teglici, obicno u nekoj hladnoj prostoriji ili cak u frizideru ako ima mesta... mozes ga korisitit kao namaz ili kao fil u raznim pecivima (kiflice, buhtle i sl.). Puno pozdrava!mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-87669227458262260432015-01-19T22:33:12.485+01:002015-01-19T22:33:12.485+01:00Daa, za buhtlice bi bilo idealno.:))Daa, za buhtlice bi bilo idealno.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-92199302591680075192015-01-19T17:05:09.453+01:002015-01-19T17:05:09.453+01:00Super izgleda, baš onako gusto i kompaktno. Već ga...Super izgleda, baš onako gusto i kompaktno. Već ga vidim u nekim buhtlama.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-3926054872341741092015-01-19T16:12:22.447+01:002015-01-19T16:12:22.447+01:00Ja ne znam sta je to tacno pekmez, da li je to mar...Ja ne znam sta je to tacno pekmez, da li je to marmelada? Mi ovde u Grckoj bundevu imamo ali retko koristimo, najcesce ih koristimo da pravimo pite, u zadnje vreme vidim na tv i recepte za supu. Jedna devojka iz Francuske mi je rekla da je pravila marmeladu i odmah mislila da bi bila ukusna marmelada. Ovakav pekmez cuvamo u frizideru? I koliko dugo? Ja sam jedno probala da pravim djevrecice sa bundevom ali ispale su puno masne nisu bile uspesne. Kako drugacije mozemo da koristimo pekmez osim kao namaz-ako sam dobro shvatila-? Hvala unapred.KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-65621474563554966632015-01-19T12:37:43.481+01:002015-01-19T12:37:43.481+01:00Odlična ideja... Sviđa mi se što pekmez može da se...Odlična ideja... Sviđa mi se što pekmez može da se sprema usred zime (pa se još i ogreješ dok pripremaš), što mu je divna boja, što je sigurno preukusan, što je bundeva jeftina i zdrava... Ima tih "što" još mnogo, al i ovo je dovoljno da pekmez ode na listu za isprobavanje!Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-2634532136355112022015-01-19T11:55:36.637+01:002015-01-19T11:55:36.637+01:00Pravila sam već džem od bundeve i baš mi se dopao....Pravila sam već džem od bundeve i baš mi se dopao. Ovde mi se sviđa dodatak pomorandže, a boja je očaravajuća...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-54233900682688199862015-01-19T09:40:38.586+01:002015-01-19T09:40:38.586+01:00E, ovo je odličan doručak! A, pauza mi jos daleko....E, ovo je odličan doručak! A, pauza mi jos daleko... Ne bi skodila teglica ovog dzema u fijoci:) Mnogo su mi slatke fotkice. <3Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-80273949479914710012015-01-19T09:31:57.638+01:002015-01-19T09:31:57.638+01:00Nadam se da ce fino posluziti za probu.:))Nadam se da ce fino posluziti za probu.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-85887444278334490672015-01-19T09:31:24.310+01:002015-01-19T09:31:24.310+01:00Da sam ga samo probala (i da nisam pravila:), rekl...Da sam ga samo probala (i da nisam pravila:), rekla bih da je od pomorandze.:))) Da, kod nas je cesto prava zbrka sa nazivima, i sama se ponekad izgubim u svemu... u svakom slucaju, dobro je znati razliku, hvala na pojasnjenju.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-58847065392937488862015-01-19T09:25:52.980+01:002015-01-19T09:25:52.980+01:00Pravi receptic za ovo zimsko vreme, nadam se da se...Pravi receptic za ovo zimsko vreme, nadam se da se jos uvek moze nac koja bundevica.:))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-82014336090079523102015-01-19T09:24:27.431+01:002015-01-19T09:24:27.431+01:00Nelyce, nadam se da ce vam se svideti, javi obavez...Nelyce, nadam se da ce vam se svideti, javi obavezno kako je uspelo.:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-4403231225353956682015-01-19T09:23:54.336+01:002015-01-19T09:23:54.336+01:00Pozuricu onda sa ustipcima, hihihi..:)))Pozuricu onda sa ustipcima, hihihi..:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-24189353626179142962015-01-19T09:23:20.032+01:002015-01-19T09:23:20.032+01:00Mislim da su zapravo veoma slicni, mogu zamisliti ...Mislim da su zapravo veoma slicni, mogu zamisliti kako fantasticnu boju ima pekmez od sargarepe... koristila sam muskatnu bundevu (butternut squash), ona je fino mesnata i brzo se sprema.:)mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-80273570382202487582015-01-19T09:18:32.673+01:002015-01-19T09:18:32.673+01:00Onda za sledecu godinu, podseticu ako treba.:)))Onda za sledecu godinu, podseticu ako treba.:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-90004445906146967862015-01-19T09:17:56.163+01:002015-01-19T09:17:56.163+01:00Drzim ti fige da nadjes jednu bundevicu, makar za ...Drzim ti fige da nadjes jednu bundevicu, makar za probu a dogodine cemo se vec bolje organizovati, hihihi...:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-89492449133012781572015-01-19T09:16:42.285+01:002015-01-19T09:16:42.285+01:00Kad te pohvali jedna majstorica za fine dzemove, o...Kad te pohvali jedna majstorica za fine dzemove, onda je to pravi komoliment... mislim da bi se u buhtlama fantasticno uklopio.:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-14534998092568262962015-01-19T09:15:08.210+01:002015-01-19T09:15:08.210+01:00Nije previse sladak, mada su i bundeve same po seb...Nije previse sladak, mada su i bundeve same po sebi dovoljno slatke... eto, taman da se fino iskoriste te dve bundeve koje zauzimaju mesta, hihihi...:)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3765508767772052596.post-19693791126058073702015-01-19T04:11:30.210+01:002015-01-19T04:11:30.210+01:00kako divan dzem, dopada mi se jer nema tone secera...kako divan dzem, dopada mi se jer nema tone secera u njemu... imam ogromne dvije bundeve, mislim da cu da isprobam ovo cim prije...bebina kuhinjicahttps://www.blogger.com/profile/15962229439561556946noreply@blogger.com