Ajme, vec je 31. a ovog meseca samo 4 objavljena recepta na blogu, moracu sada brzo da nadoknadim i poravim prosek.:) Moj skromni doprinos za nasu ovomesecnu igricu Ajme, koliko nas je koja je namenjena food blogerim i u okviru koje spremamo neko jelo od zadate namirnice, bice upravo ovaj receptic sa timijanom ili majcinom dusicom, zacinom koji nam je kao glavnu temu "zadala" nasa domacica Katarina sa bloga Laka kuharica.
Ideju za ove "razlistane" krompirice nasla sam na blogu Gourmand recipes i osvojili su me na prvi pogled, cak i pre nego sto sam stigla da procitam originalni recept ... nadam se da ce se i Vama svideti, vrlo su jednostavni za pripremu, odlicni su kao prilog i neverovatno su mekani.:)))
Sastojci: 2 veca krompira, 3-4 kasike maslinovog ulja, 2 cesnja belog luka, malo soli, grancica timijana
Priprema:
Krompir oljustiti i iseci na sasvim tanke listice kao za cips (jos je bolje ako imate trenicu na kojoj ga mozete tanko iseci). Ukljuciti i rernu da se polako greje dok sve pripremimo za pecenje.:)
Zagrejati maslinovo ulje i dodati sitno seckani beli luk, samo kratko proprziti da zamirise i odmah skloniti sa ringle. Kalupe za mafine premazati sa malo ulja koje smo prethodno pripremili, pa redjati naizmenicno listice krompira i premazivati aromaticnim uljem (najbolje cetkicom). Ne morate soliti svaki red ali bice dovoljno da 2-3 puta blago posolite dok redjate listice.
Na kraju, premazati sa jos malo ulja i posuti sitno seckanim listicima timijana. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta dok krompirici ne omeksaju i dobiju finu rumenu koricu odgore. Veoma su ukusni, mozete ih posluziti kao prilog uz neke batacice ili jednostavno grickati tako same uz umak od milerama... bon appetit!:)))
Ovi lisnati krompirići izgledaju fenomenalno i sigurno ću ih pripremati svojim ukućanima, koji inače obožavaju krompir u svakom obliku, a pripremljeni na ovaj način će ih sigurno oduševiti, kako svojim izgledom, tako i ukusom...
ОдговориИзбришиI meni se sviđaju, taman imam saksijetinu punu majčine dušice s kojom ne znam šta ću...
ОдговориИзбришиche buone!!!!!!!!ciao!
ОдговориИзбришиsuper su!
ОдговориИзбришиJako dobro, čega se sve neće sjetiti ;)
ОдговориИзбришиKrompirići divno izgledaju i baš su interesanti. Definitivno, privukli su i moju pažnju !
ОдговориИзбришиOvo kao prilog ukrasice svako jelo;))
ОдговориИзбришиI ja sam se baš pitala gde si ti ovog meseca :-)
ОдговориИзбришиOdlična ideja, otišla je već u folder Za probanje!
baš su zgodni!
ОдговориИзбришиSuper izgleda, a čini mi se da bi bili i odlična dekoracija uz neko fino meso! btw. pileća rolada je doživela svoju ko zna koju reprizu, na opšte obuševljenje svih prisutnih gostiju na klincovom rođendanu! Obožavam tvoje recepte! Kiss!
ОдговориИзбришиovo moram probati, predobro izgleda!
ОдговориИзбришиBože, kako dobra ideja:) Divno izgledaju, ostavljaju odličan utisak. Mogu misliti kako su aromatični. Bravo!
ОдговориИзбришиDanas su došli na red uz pohovano pileće belo :)))
ОдговориИзбришиOvo ću probati prvom prilikom, čim nađem malo više vremena..jako volim čips i općenito prženi krumpir..javim se s utiscima kad napravim..
ОдговориИзбришиDragi moji, nadam se da ce vam receptic fino posluziti, omiljeni krompirici na drugaciji nacin.;))
ОдговориИзбриши@ Shackey, nemoj da nam tamo zabusavas sa recepticima, hihih... salim se, bas volim sto se rolada odomacila kod vas.;))
@ Jovana, hvala ti puno na isprobavanju, nadam se da su fino prijali uz pohovane snicle.;))
@ Nado, vaaazi... verujem da ce se i tvojima svideti!;))
They look fabulous. Thanks for the mention :)
ОдговориИзбришиDear Ellie, thank you for sharing this recipe!;))
ОдговориИзбришиovo ću sigurno isprobati, predivni
ОдговориИзбриши